Sunday, October 16, 2011

Hari Ahad yang Terisi

Assalamualaikum wbth...

Hari ni hari Ahad...
Semua sedia maklum bahawa setiap hari Ahad tiada kuliah...
namun tutorial tetap berjalan seperti biasa.
Selama ni memang jarang pegi tutorial ni...
Boleh dikatakan semenjak habis praktikum kira-kira sebulan lebih yang lepas memang xpernah pergi pun tutorial.
Hari ni entah macam mana terlebih rajin agaknya.
Bangun pagi2 tersemangat pulak nak pergi maktab untuk bertutorial...hehehe

Jadi saya dan beberapa orang lagi rakan sekelas berkumpul la kat belakang Jabatan Matematik (Maths Garden) tepat jam 8.15 pagi seperti yang diberitahu oleh incik wanp selaku Ketua Kelas.
Namun, sebelum semua sampai sempat la jugak saya menjengah ke dalam jabatan mencari kelibat encik mentor.
Namun, agak menghampakan apabila beliau tidak kelihatan...
Kereta Toyota Vios miliknya juga tidak kelihatan...
Apalagi...incik KK terus menghubungi encik mentor untuk mengetahui status dirinya di dalam maktab...
Rupa-rupanya hari ni beliau meng'MC'kan diri...huhu
punah ranah la harapan kami seramai 6 orang untuk bertutorial pada pagi tadi...
Nak keluar dari pagar maktab memang dah xboleh dah...

Tapi xpe...
mujur la Encik Salam (one of Maths Lecturers) sangat bermurah hati hari ni...
beliau ada bagi buah rambutan satu plastik...
so, kami duduk kat maths garden sambil makan buah rambutan dan sembang-sembang...heeee~~~
agak seronok la jugak...
Then, dari situ kami ke Dewan Wawasan untuk perhimpunan rasmi...
(just can't believe that i just went to the assembly)
menarik gak assembly tadi...
Kelab Tamil IPG Kampus Kota Bharu ada wat persembahan bersempena dengan Perayaan Deepavali yang bakal menjelma xberapa lama je lagi...
Ada tayangan video, ada pertunujukan tarian...agak menarik
tapi sayang...xsempat nak ambil gambar sebabnya handphone tertinggal dalam kete.

Then, habis je assembly, kaki kami ni laju je pegi kafe...
...L.A.P.A.R...

Habis je makan...tengok jam baru je pukul 10...
adoii la...nak buat apa ni
nak pegi library katanya hitam keluar (sila baca blackout)...
Nak xnak kami berjalan la ke kelas yang kat hujung dunia tu...huhu

Apa kami buat dalam kelas ye??
mesti la buat homework...
soalan past years yang diberi minggu lepas agak tidak terusik lagi...
So, apa lagi kami pun menggigihkan diri kami untuk menyiapkan soalan-soalan tersebut....

Cikgu Siti tekun mengajar Cik Irah

Cik Tikah yang khusyuk

hehe...muka xpuas hati

perbincangan ilmiah oleh incik wanp dan cik piey

incik syah pun ada juga

ada buah rambutan...yeay!!!

sambil buat keja sambil makan :)

apa la yang dibincangkan mereka

Kalau difikirkan balik ada jugak faedahnya pegi maktab hari ni...
sekurang-kurangnya dapat jugak buat soalan past years...
kalu kat rumah ni memang xbukak dah...huhu
thanks kepada semua yang terlibat dan sudi memberi tunjuk ajar ye:)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



.
.
.
.
.
.
.
.
.

ok.tengs.bai

4 comments:

  1. ai... sonok2... yg tak tahannya, punah ranah harapan nk bertutorial... ranah laa sgt.. wakakakakaka...
    ::Siti San..

    ReplyDelete
  2. hehee..tutorial last kot sem ni..wuwu..btw, nice entry cik dila:))

    ReplyDelete
  3. huhu...lepas ni xg dh tutorial:P

    ReplyDelete
  4. cek cik padiputih mengapdet entri..hahaha.....ni tutorial last untk sem ni....btw sb gi tutorial td la sy da siap 1 set solan....klu x jngan hrap nk buat lg...hihi

    ReplyDelete

© 2009 'Two-column photo blog' by HUGE photo blog

Back to TOP