Friday, December 28, 2012

i.luv.klate




Assalamualaikum wbth

apo kabar demo?
kih3
braso nok kecek klate weh untuk entry kali ni
buleh ko?
ahaaa
buke gapo, sajo nok try...sayo ado baco so blog ni
tue blog tu ore klate
pah dio tulih entry dio smuo ikut loghat klate
ahaha...seronok pulok braso bilo baco ore tulih kut klate ni
hok tu nok try etep ni
bley2 teke keypad bley2 sukoo
ambo saye negeri ambo
ambo saye bahaso ambo

'gomo klate gomo'


video
suko sorre tengok gelagat budok2 nakal ni...rinduuu >,<



Monday, December 24, 2012

and the rain starts to fall continuously




carilah waktu dikabulkan doa. Di antaranya ketika sedang berperang, ketika sedang solat dan ketika hujan




Assalamualaikum wbth


sudah lama rasanya tidak menulis di blog ni
sibuk melayan kanak-kanak riang 
hikk
tapi kini mereka semua sudah pulang ke tempat masing-masing
pulang menyambung kembali kesibukan harian
schooling will start in a week
all the best to all of u
esp to cik angah yang baru nak masuk tahun 1
i know u can
no crying2 naa
heee

dan aku pula
masih di rumah
menunggu orang masuk minang
ehehehh
tunggu panggilan interview lerr
moga dipermudahkan urusan kami semua
aamiin
dah kena start study yang mana patut ni
cari bahan dulu
kumpul
pastu baru boleh study
wish me luck^^


p/s::Allah sedang bagi peluang loni ni, hujan xhenti2...means Allah bukak peluang seluas-luasnya buat kita panjatkan doa padaNya. jom doa banyak2^^


Wednesday, December 19, 2012

Tamat Sudah Kisah di IPG...

Assalammualaikum sahabat..

Lama betul irah tidak menconteng di blog padi puteh ni..malam ni tiba-tiba tergerak hati pulak nak menconteng...cik dila tak tahu pun ni..harap-harap cik dila tak marah ye..hihi ^^

Semalam kami pelajar IPG KB dah dapat result..Alhamdullilah..syukur semua lulus:)...tahniah kepada semua sahabat yang berjaya mendapat result yang best..sesungguhnya bukan mudah nak habiskan detik-detik terakhir di IPG..:')

Hari ni irah teringin nak upload pictures sepanjang final sem kami di IPG. Sem 8...memori indah ini tak akan berulang lagi...



macam students medic tak? heee

kami sayang En Ibrahim ^^

Study dengan pok2 best students..heee:))

Di rumah Kak Bal..Kak Bal? Oppsss:P

kami memang suke bergambar dalam kelas ^^

Bila turn kite dila? uhuk3..

Korean style ^^

Puteri Mathematics:))

Lecturer kesayangan dila ^^

Our dinner batch :)





sahabat hingga Syurga... :')

p/s: dila..teringat kenangan DIT Watt kite..hihi:))

Saturday, November 24, 2012

new look



Assalamualaikum wbth


hye there
how has your holidays been so far?
me still here 'lepaking' at home sweet home after coming back from Diamond Bay (baca Teluk Intan) last week^^
mmm
can u spot anything unusual here?
haha
actually i have changed the layout of this blog
crowded ----> simpler
i just love the new plain background and also the sakura flower as the header
but i still keep the petals that u can see falling from the top
weeehuuu
what say u?

******

kan bes kalu buleh travel sana sini angkut sekali dengan rumah,ehehh


Tuesday, November 20, 2012

mereka hamba terpilih



Assalamualaikum wbth



"The rockets may be above us, but they have forgotten Allah is above them."
a child in Gaza



mereka diserang lagi
oleh tentera zionis yang tidak berperi kemanusiaan
tembakan demi tembakan dilontarkan
bagai hujan lebat yang turun dari langit
rumah-rumah dibom
hospital juga sama
angka kematian terus meningkat setiap saat, setiap minit, setiap ketika
serangan yang dilontarkan tidak mengenal siapa
orang tua, wanita, serta kanak- kanak
moga mereka terus kuat
kuat dan kuat lagi
#pray for Gaza

Moga doa yang dikirim ke langit sana diterima Allah
and let us support all the efforts to help our brothers and sisters there in palestine





Friday, November 16, 2012

the grandpa



Assalamualaikum wbth


aku...punya seorang datuk
yang mesra dipanggil che
seingatnya...aku tidak pernah menulis sebarang entry berkenaan che
maafkan cucumu ini che

che
sedang bedepan dengan ujian dari-Nya
demam yang berpanjangan sejak dari aidiladha dulu lagi


*******
pertama kali aku melihat che menangis tadi pagi
sebak mungkin
namun aku sangat kagum dengan datukku itu
tidak henti menyebut Allah...Allah...Allah
mulutnya sentiasa basah dengan istighfar
peringatan bagi kami yang masih muda dan sihat ini
masih aku ingat
nenekku pernah bercerita
che tiba-tiba hilang dari tempat pembaringannya
puas dicari
rupanya che ke balasoh (surau) menunaikan solat asar
sungguh kuat semangat orang tua itu

*******
che insan istimewa
seorang yang kuat agamanya
solat 5 waktu sentiasa akan ke balasoh
walau tidak berapa sihat
walau sudah kehilangan kudrat
bagiku, che juga seorang yang kreatif+inovatif
barang yang rosak akan dibaikinya
agar boleh dipakai semula
aku masih ingat waktu kecilku dulu
che lah orangnya yang membaiki basikalku yang sentiasa rosak itu
che lah orangnya yang membaiki seliparku yang pernah putus
che lah orangnya yang membaiki atap bumbung rumah yang bocor
che lah orangnya yang membaiki paip rumahku
che lah orangnya yang membaiki payung ibuku yang patah
che lah orangnya yang selalu menadah air tuak (air nira) semasa bulan puasa dan diberikan kepada kami
che mahir bertani menanam pelbagai tanaman
che juga mahir membuat wau
che juga disayangi binatang
che...hampir sempurna bagiku



ya Allah...berilah kesihatan yang baik kepada orang tua ibuku itu,ringankanlah bebanan yang Engkau berikan padanya. Permudahkanlah urusannya dan cucurilah rahmat ke atasnya sebagaimana dia telah mencurahkan kasih sayangnya memelihara dan mendidik ibuku semasa ibuku kecil
ameen...ameen ya Rabb






Friday, November 9, 2012

dah boleh print!!!!




Assalamualaikum wbth


alhamdulillah...alhamdulillah...alhamdulillah
finally my 'pengesahan tapisan keselamatan' has been approved
and i can print out the sijil
this is major happiness...for me
after many months of waiting sabarly
hehhh
only Allah knows how i felt when all of my friends got the kelulusan
months ago

"aku ado wat saloh gapo ea"
"bakpo la lambat sangat"
"gano kalu aku xleh posting nanti"
"nak nangih ja braso"
and the monolog goes on


but alhamdulillah once again
thank you Allah
thank you dear ketua pegawai keselamatan kerajaan malaysia
thank you akak noreen bt nordin for replying my e-mail
thank you friends for always pujuk me =,=

^^

******
hari ni meninggalkan seribu satu kenangan
perpisahan dengan teman2 serumah sewa
perpisahan dengan jejiran tetanggas taman kurnia jaya yang baik hati
dapat cakap face to face dengan owner rumah for the first and last time
(selama ni kontek melalui phone sahaja)
hari ni juga dapat kajian tindakan yang telah dijilid
dapat hadiah juga
^^
jazakumullahu khairan kathira semua
may Allah bless all of u

9 November 2012



Thursday, November 8, 2012

of friends, sahabat and pengyou



Assalamualaikum wbth


hari ni
hari penghargaan lagi
penghargaan buat teman-teman
yang bakal ditinggalkan
yang akan menjadi kenangan
yang tersimpan kemas rapi dalam memoriku
sepanjang bergelar seorang pelajar

awak semua 
jaga diri elok2 ye

1. 
sarapan sebelum hantar nani naek flite...jumpa lagi nani, will miss u

2.
pracmates fasa 3...susah senang bersama 

*******
and the two pictures below were taken few days back

terima kasih mr. gan for the treat...megi ketam yang sangat best


jenjalan ke rumah bekas jiran kami 3 tahun lepas...k.za n family^^


hakkk

p/s :: maaf...rasanya dah banyak kali post pasal benda sama
mood :: masih lagi sukar menerima kenyataan >.<



Monday, November 5, 2012

cerita gembira hari ini



Assalamualaikum wbth


cerita kali ini
agak janggal ditulis
janggal.
kerana aku kini sudah tamat pengajian
yang hampir 5 tahun setengah itu
yang sangat lama itu
demi menggapai cita-cita bergelar seorang guru

alhamdulillah thumma alhamdulillah thumma...alhamdulillah
^^

hari ini
dua peristiwa besar berlaku dalam hidupku
1. selesai menduduki peperiksaan terakhir sebagai pelajar ipg
dan
2. menerima kelahiran anak saudara baru

terima kasih ya Allah
untuk hari istimewa ini
sentiasa. ia akan tersemat di hati
akan diingati

kepada rakan-rakan,
tahniah diucapkan
dan selamat maju jaya juga
menaiki tangga yang sangat tinggi itu
banyak cabaran menanti sepanjang kenaikan
moga tabah cekal dan sabar
ingat daku dalam doa kalian
^^

kepada abang sulung dan akak iparku,
tahniah atas kelahiran puteri ke-empat kalian
moga menjadi anak solehah yang bisa memimpin tangan ummi abi menuju ke syurga bersama
^^


Sunday, November 4, 2012

guide me ya Allah



Assalamualaikum wbth

time to study
for the last paper
in this final semester
Allahu yusahhil
hwaiting...jiayou...gambate...good luck
everyone

jom buat latihan aplikasi matematik yang 'mudah' tu
sambil dengar lagu pak cik MZ ni
^^




p/s:: berbaki lima hari lagi untuk bergelar pelajar ipg kota bharu >.<


Friday, November 2, 2012

Moga kamu kuat



Assalamualaikum wbth


linked


tika orang lain sibuk mentelaah nota kerna mahu menduduki peperiksaan akhir
kamu terlantar di hospital tidak sedarkan diri
tika orang lain sibuk menjawab soalan di dewan peperiksaan
kamu masih kaku di katil itu 
Allahu Allah
betapa hebat ujian-Mu buat sahabat kami itu
betapa Allah merinduimu wahai sahabat
kerana dikirimNya hadiah istimewa berupa ujian itu kepadamu 
bukan kenapa
tetapi kerana mahu mendengar rintihanmu 
maka kuatlah wahai sahabat
kami tahu dirimu mampu,tabah serta cekal
dan kami di sini juga sentiasa mendoakanmu
mendoakan kesejahteraanmu
kerana doa itu
adalah senjata paling berbisa bagi orang mukmin


******
walau kita jarang berbicara kerana berlainan kelas, namun aku senang denganmu
periang, mesra dan senang diajak berbicara
juga
kamu tidak pernah lokek dengan senyuman

******
sebak membaca status teman-teman yang lain di muka buku
mengkhabarkan perihal dirimu semasa melawatmu di hospital semalam
masih lagi diberi ubat tidur kerana dikhabarkan doktor tidak mahu ada pergerakan
kerana dikhuatiri menjejaskan kesihatan

"Kami bercakap2 dgnnya dan kelihatan air matanya meleleh keluar, ada pergerakkan pipi dan mulut..."
kata-kata salah seorang teman itu...sangat menusuk
aku sebak...menitik 

cepat sembuh ye sahabat
ramai yang merinduimu
Nurul Janah binti Ahmad







Thursday, November 1, 2012

they are my other siblings^^



Assalamualaikum wbth


senyum
melihat telatah mereka
yang bermacam itu
ada yang kelakar.ada yang lucu.ada yang serius.ada yang skema
merekalah penghiburku
yang mewarnai hidupku sebagai guru pelatih
selama lima tahun setengah ini
ishh...sebak
rasa mahu menangis
tapi hatiku yang kuat ini masih lagi bisa bertahan
bertahan selagi mampu
mereka
seramai 19 orang itu
akan sentiasa tersemat di hati
di sanubari
ehehh...ayat bunga-bunga
tapi betul
kalian akan tetap tersemat kemas dalam lipatan memoriku

Allah ya Allah, terima kasih atas hadiah tidak ternilai ini
menghadirkan mereka dalam hidupku
^^


we are brothers...we are sisters


p/s::nanti dah kerja jangan lupa keep in touch ye^^



Wednesday, October 24, 2012

mahu ke sana lagi ^^



Assalamualaikum wbth


linked

lelaki itu
berjalan tanpa henti
sejauh 3600 batu
dari bumi Bosnia menuju ke bumi Makkah
melalui 6 buah negara
bermula akhir tahun 2011
dengan niat mahu menunaikan ibadat haji
pada tahun ini
Allahu Allah
sungguh kental jiwanya
sungguh tabah hatinya
sungguh kuat fizikalnya

mahu menyahut seruan 

Labbaikallahumma Labbaik
Labbaika Laa Syarikalaka Labbaik
Innalhamda Wan Ni’mata
Laka Wal Mulk
Laa Syarikalak

moga encik Senad Hadzic memperoleh haji mabrur
moga mendapat redha Allah
ameen


******

suasana sa'i

and me
used to be there too...Makkah
used to pray in front of kaabah
 a very priceless experience for me
performing umrah
one year ago
thanks ya Allah
for the chance You gave me
and now the memories of being there keeps popping in my mind
^^.
how i miss being there
in sya Allah i want to go there again
with my coming soon-don't know whom yet- mr.hubby
ehehhh

Allah ya Allah, 
let me reach there again, let me be Your special guest again...ameen







p/s : 1. it's sweet to see husband and wife holding each other's hands going to or coming from masjid^^
       2. selamat menyambut hari raya aidiladha... ;)





Tuesday, October 23, 2012

tetap di hati



Assalamualaikum wbth


walau
 penat+letih+tercungap-cungap
tapi
hati 
rasa bahagia
gembira kerana dapat berkumpul beramai-ramai
buat kali terakhir mungkin
sebelum kami
meninggalkan alam belajar dan terus
membawa haluan masing-masing
ke alam yang satu lagi
alam bekerja
>.<

******
D.I.N.N.E.R  J.A.B.A.T.A.N  M.A.T.E.M.A.T.I.K


selamat datang^^


kami bakal cikgu matematik...in sya Allah^^


terima kasih puan dan encik pensyarah^^

******
D.I.N.N.E.R  B.A.T.C.H


the special bear we got

we have been together for almost 5 years and a half...love^^


saya sayang mereka^^

wajah2 ceria mereka

******
D.I.N.N.E.R  K.E.L.A.S

best moment ever^^

******

semoga persahabatan yang terbina terus utuh
walau terpisah
walau dicampakkan ke ceruk mana pun
sahabat
>.<


Tuesday, October 16, 2012

she got engaged



Assalamualaikum wbth


alhamdulillah...we safely arrived from kuala terengganu
yesterday night 
yes...i went to terengganu for an event
an important event for one of my best friends
^^.

she...the one who always cheers up the atmosphere
she...the one who always makes jokes
she...the one who always smiles
got engaged yesterday

with that
i congratulate u both for the engagement
may Allah bless both of u with warmth and care
 may u both cepat-cepat pilih tarikh kawen deh
can't wait for the next step of ur relationship
moga Allah redha
^^.

dub dab dub dab ^^

bersama ibu dan dan juga bakal ibu mertua^^


amek berkat...ehh

tahniah dari kami^^

in sya Allah,jika ada jodoh, ke jinjang pelamin jua kamu berdoa
don't stop praying ye


*****

pak cik driver bas semalam akan sentiasa dalam ingatan
+.+
daripada mood eksited nak travel by bus,
it ended with a very deep sigh
however, i still enjoy the trip
thanks to cik fatimah, the newly tunangan orang + family
and also to cik syarifah + family for the warmth treat
not to forget my travel mates cik siti san, cik tikah and cik biey
also to cik nasuha for the nice chocolate cake
may Allah bless

i just love the pelamin^^


Monday, October 15, 2012

random...



Assalamualaikum wbth


how are you readers?
how is your iman doing?
^^.

aku. baru usai menilik-nilik blog mereka. ya. memang kesukaanku begitu. baca kisah mereka. baca coretan mereka. lalu aku kutip sedikit demi sedikit ibrah untuk aku jadikan panduan. bagi hala tujuku mungkin. atau pengajaran buatku.
terkadang aku cemburu. bila membaca penulisan mereka. yang begitu menusuk hati. jauh masuk ke dalam. hingga mampu menjatuhkan air jernih keluar dari kelopak mata. aku tahu, ia satu anugerah 
daripada-Nya buat mereka, insan terpilih.
namun. aku sangat bersyukur. dipertemukan dengan mereka. walau hanya menerusi maya.  
didedahkan dengan begitu banyak cerita. begitu banyak pengalaman. walau kebanyakan mereka lebih muda dariku.

semoga kalian tidak serik untuk terus menulis. untuk terus mengusik hati ini.
dan moga aku juga bisa menjadi seperti kalian. dapat berkongsi cerita. walau tidak mampu menusuk. 
^^.

******

pagi ini rasa agak bersemangat, walau diuji dengan demam selesema.
aku. akan tetap terus tersenyum.
kerana aku tidak akan pernah jemu untuk memberikan sadaqah yang paling mudah itu.
buat kalian
kerana aku tahu. senyum adalah penawar
indeed



Wednesday, October 10, 2012

this is how we do it



Assalamualaikum wbth


alhamdulillah3x
syukur pada-Mu ya Allah
seminar penyelidikan tindakan PISMP Matematik berjaya dilalui
dengan kool+tabah+bergaya
hikkk
jazakumullahu khairan kathira
kepada semua yang membantu secara langsung mahupun tidak
moga Allah merahmati kalian

*****
Hari-1 (8 Oktober 2012)
neves tunggu giliran hakkk

saya telah memilih 6 orang murid sebagai peserta kajian...bla bla bla

para pembentang sesi 3 (dewan 2)

terima kasih dr.zuna :))

*****
Hari-2 (9 Oktober 2012)

memandangkan diriku sudah selesai berviva pada hari pertama,
maka daku hanya wat lolok sibuk saja pada hari kedua
hahhh
bagi support tuk kawan2 lain juga


we support each other


muka2 bahagia

majlis penutup

dan
tahap kehepian berterusan bila dapat hadiah cabutan bertuah
it's a voucher

^^.

*****
 lots of new things have been learnt
lots of improvements should be done
and lots of memories have been created
thanks once again everyone
let's cherish every short moments left
^^.

Sunday, October 7, 2012

tabahlah



moga engkau diberi ketabahan
moga engkau cekal
moga imanmu dapat menampung segala dugaan dari-Nya
dan
moga engkau dapat merasai nikmat tarbiah dari ujian-Nya itu
sungguh
ini baru sahaja sekecil-kecil musibah
sehalus-halus dugaan
maka ingatlah
jangan sekali-kali engkau terleka dengan nikmat duniawi ini
moga menjadi pengajaran berguna buatmu
juga buatku



p/s::k.la will always pray for you...and so do the rest


Wednesday, October 3, 2012

Qalb



Assalamualaikum wbth



linked

H.A.T.I
moga engkau tenang
menghadapi dugaan dari-Nya
moga engkau tabah
menempuh liku- liku hidup

H.A.T.I
aku tahu engkau sungguh lembut
cepat terusik pabila disentuh
cepat terasa pabila dikata

H.A.T.I
tapi aku juga tahu
ada kekuatan di balik kelembutanmu
kerana masakan aku mampu bertahan hingga kini
jika bukan kernamu

H.A.T.I
maka bertahanlah
demi aku yang mengharapkanmu
demi aku yang setia denganmu

H.A.T.I
moga Allah melindungimu
moga Allah sentiasa memberi kekuatan
untuk engkau terus menjadi pelindungku
juga pembantuku yang setia

*****

just a random sajak-xberapa-nak-jadi
about my pretending-strong-not weak heart
>.<

Friday, September 28, 2012

of being strong




Assalamualaikum wbth


as i am struggling myself preparing slides for the viva,
my heart doesn't feel at east
it keeps 'dub dabbing'

ehh...betul ke apa aku buat ni?
valid ke??
macam banyak je yang tak logik...

ohh...that shaytan thingy
go away
i don't need you by my side
neverrr

=.="
moga Allah kurniakan aku kekuatan
moga Allah kurniakan aku ketabahan
moga Allah kurniakan aku keyakinan
ameen...ameen...ameen


linked


p/s: always pray to Allah, may He ease everything:)


Thursday, September 27, 2012

when they talk about death




Assalamualaikum wbth


Katakanlah (wahai Muhammad): "Sebenarnya maut yang kamu melarikan diri daripadanya itu, tetaplah ia akan menemui kamu; kemudian kamu akan dikembalikan kepada Allah yang mengetahui segala yang ghaib dan yang nyata, lalu Dia memberitahu kepada kamu apa yang kamu telah lakukan (serta membalasnya) ". 
 Al-Jumu’ah (62) : 8


D.E.A.T.H
we will surely deal with it
one day
no matter we are ready or not
Allah already has His plan
tidak akan dicepatkan walau seminit, juga tidak akan dilambatkan walau seminit
semua sudah tertulis

*****

it's a usual habit for me to have a very quite long sleep when i arrived home
i mean my home in kampung

i just don't know why i always feel so tired+drowsy
padahal antara rumah dengan maktab tak la jauh
and i don't even have to tekan2 the hard clutch and pulas2 the stereng to drive 
(coz me tumpang naek kete cik tikah, jzkk dear^^)
and mother also realizes my bad habit making her to always blabbers 
=.="
ohh...what a syndrome

  *****

ok, back to the topic for this entry
while mother and i were in the kitchen preparing for some meals
we have a usual chit chat
and the topic of death suddenly came up
she said, in this one month since she and ayah were back from Makkah,
there's already 10 people around us have passed away
 yes...they have left us to further the journey in another alam which is alam barzakh
the alam that moves very slow 
a day here is thousand days there
Allahu robbi

and mother said, while she and ayah talked about this matter last night,
they have come to the senses that they also are joining the journey soon
Allah
my heart was like...tersentap
(me too will die soon)
she said,
 'kita ni...semakin hari kita hidup, semakin kita dekat dengan mati. kalau xprepare dari sekarang, nak tunggu bila lagi? kita xtahu bila Allah nak jemput kita' 
and the nasihat goes on
 i just diam listening without throwing a word

*****
let's get ready
don't just take it for granted dear readers
moga-moga mati kita nanti dalam keadaan beriman kepada-Nya
ameen 




p/s: al-fatihah kepada yang telah tiada






Monday, September 24, 2012

nintama rantaro



Assalamualaikum wbth


alhamdulillah
finally, i've completed all the assignments for this semester
pheww...legaaa
but my AR report writing still on progress
and will be submitted soOn

tapi sebelum tu jom tengok cte ni
penah tengok x cerita katun
ninja boys
haa...mesti penah kann
pasal 3 orang budak dekat sekolah ninja tuu
sorang pakai spec, sorang tinggi2,sorang budak pendek+sihat

kali ni cte versi real
haha...klaka pon ada
walau xpaham apa dia cakap tapi jom la tengok
release tensen
hikkk



^^


Friday, September 21, 2012

makan lagi^^




Assalamualaikum wbth


hari ni hari khamis
and me sedang bersiaran di pt1778 taman kurnia jaya
hukkk
minggu ni tak balik
kerijanya banyyyaaaakkk lagi yang belum siap
*senyum...tak perlu kata apa-apa*

ok...memandangkan hari ni kami dah hantar 1 lagi esaimen
jadi tadi kami keluar makan
kira nak selebret laa
release tensen laaa
berpoya-poya laaaa
ehh


muka-muka lega lepas hantar esaimen...



=..=



Tuesday, September 18, 2012

stressed eyy??




Assalamualaikum wbth



everybody is sitting at their own place right now
they are busy doing their works
completing the assignments
~sigh~
the air is very tight 
as i can hear the 'clock needle' tik tokking up there
*tak tahulah istilah jarum jam dalam bi =.="*
this condition worries me
they looked stressed
and me too


"Verily, in the remembrance of Allah, do hearts find peace"
(ar-Ra'du;28)


in sya Allah everything will be fine
biiznillah^^


Sunday, September 16, 2012

again and again




which then of the benefits of your Rabb will you deny?
(ar-rahman 55;47)





open house



Assalamualaikum wbth


tangan ini gatal lagi
mahu menconteng dan terus menconteng
namun contengan tanganku tidaklah sepanjang contengan orang lain
yang mampu menghasilkan ayat2 bombastik dan fantastik
hanya ayat- ayat ringkas dan pendek
mampu diconteng di sini
namun harapnya cukup untuk menyampaikan maksud
ohh...agak berbunga kata-kataku malam ni
*sila jangan muntah hijau*
>..<
.
.
.
.

maka bertebaranlah kamu di muka bumi 
(untuk menjalankan urusan masing-masing) 
dan carilah apa yang kamu hajati dan limpah kurnia Allah, serta ingatlah akan Allah banyak-banyak 
(dalam segala keadaan)
 supaya kamu berjaya (di dunia dan akhirat)
(al-jumu'ah 62:10)
.
.
.
.
.
.
hari ni rezeki kami pergi rumah terbuka puan pensyarah
hik
sempat juga kami menolong apa yang patut masa sampai kat sana
seronok pulak bila dapat masak sama-sama ni
boleh borak-borak, kenal- kenal dengan orang yang tak kenal sambil merapatkan silaturrahim
dapat makan-makan lagi
Allah
alhamdulillah atas segala nikmat-Mu




our main cooks^^


kami pun tolong juga^^


^^.


wajah-wajah riang sang bunga...ehehh^^

puan pensyarah yang gojes^^


jemput makan^^


terima kasih daun keladi...nanti kami datang lagi^^




p/s:: post kali ni agak banyak disertakan gambar...sekali sekala kann





© 2009 'Two-column photo blog' by HUGE photo blog

Back to TOP