Thursday, December 8, 2011

rindu...

mood: rindu kawan-kawan....






take care dila:))

Friday, November 18, 2011

Berakhirnya final exam Semester 6 :))

Ya Allah Ya Tuhan kami..kurniakanlah kejayaan kepada kami di dalam peperiksaan final exam yang telah kami tempuhi..


Sesungguhnya Engkaulah Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang...




Doa+usaha+istiqamah+tawakal....


kenangan:))


p/s: sorry ye cik dila coz irah buat entry ni tanpa pengetahuan awak..surprise untuk dila sebenarnya..hehe..home sweet home:)))

Thursday, November 10, 2011

Study week...la sangat~~~



Assalamualaikum wbth

Peperiksaan akhir semester yang dinanti-nanti bakal menampakkan dirinya...
maka kami-kami ini berusahalah sehabis daya untuk mentelaah pelajaran...
namun, apa daya...buka je nota terus hilang mood...uhuhu
.
.
.
.
.
.
.
.


















bila dah tensen belajo...maka keluarlah kami dari kepompong untuk mencari sedikit kebebasan...
[gelak sambil tutup mulut]


p/s: selamat ulangkaji ye semua...may Allah ease everything:)

Wednesday, November 2, 2011

wordless me...

Assalamualaikum wbth

Nak ajak semua balik rumah...
jom3...
.
.
.
.
.

berjalan boleh menyihatkan kita...
kalau nak kurus boleh amalkan berjalan kaki sokmo deh...
hehe...
jom ikut ambe berjalan dari tembok (sila baca jalan besar) ke rumah ambe...
.
.
.
.
.

video



p/s : jom jalan 10ribu langkah sehari...:)

Monday, October 31, 2011

down

I am What I Eat



Assalamualaikum wbth

It is great to be at home
I really mean it

but...but...but
huhu
kalau dah namanya duk kat rumah tu
mesti makan syedap yer
kalu dah makan syedap tu mulut mesti mengunyah sokmo
then
u can guess what would happen if mulut ni duk xberenti ngunyah sokmo kan...
i've transfered myself into a monster...
errr...
bukanlah a real monster...but physically maybe
wahaha...
dah gemuk dah ni...
isk...isk...isk



May be i should start controlling myself from eating too much, rite?
i wish i can...
yes i can!!!

Thursday, October 27, 2011

Dunia Si Kanak-kanak Palestin



Assalamualaikum wbth

Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk bernafas di atas bumi Allah...:)
Alhamdulillah, syukur di atas semua nikmat kurniaan-Nya...:)
Alhamdulillah, beruntung rasanya dapat hidup di bumi Malaysia yang aman damai...:)




Namun, bagaimanakah keadaanya jika aku berada di bumi Palestin?
Adakah sama keadaannya di Malaysia?
Sama sekali tidak...

Baru sudah membaca blog warungkampung.
Amat tertarik apabila membaca entry beliau berkenaan dunia si kanak- kanak palestin...
Walaupun masih kecil, kanak-kanak Palestin amat bersemangat kental, waja...

Berikut merupakan tulisan encik warungkampung yang telah dikopipes:

Seorang pakar psikologi kanak-kanak telah ke Palestin untuk mengkaji tentang psikologi kehidupan kanak-kanak di negara itu setelah sekian lamanya dijajah zionis laknatUllah. Sudah beberapa generasi berlalu tanpa kesudahan terhadap konflik ini.
Sungguh menyedihkan, apabila usahanya sendiri yang ingin membina taman tema kecil seperti mereka yang lain dengan dana sendiri dimana kanak-kanak di sana akan diberi masuk secara percuma telah dirobohkan rejim laknat zionis itu. Niatnya tidak lain tidak bukan semata-mata untuk melihat kanak-kanak di sana bergembira, setelah saban hari bergelumang dengan kematian, bedilan peluru serta ketakutan.
Tetapi itu yang regim zionis tidak mahu. Zionis tidak mahu kanak-kanak di sana bergembira. Mereka mahu kanak-kanak di sana sentiasa dalam ketakutan.
Suatu hari, beliau telah ke sekolah rendah di sana untuk membuat kajian psikologi kanak-kanak di sana.
“Murid-murid, sila lukis di kertas putih yang cikgu edarkan. Tema lukisan adalah bebas!”
Lalu dengan pantas semua pelajar di dalam kelas itu mula melukis.
Sudah diramalkan, mereka akan lukis apa yang difikiran mereka. Itulah menunjukkankesucian pemikiran mereka. 
Sekiranya kanak-kanak di Malaysia disuruh demikian, boleh diagak bahawa lukisannya berbentuk sebiji rumah, disebelahnya ibu, ayah dan dirinya, sunshine di bahagian atas kertas, dan pokok-pokok atau bunga-bunga di halaman.
Mungkin lukisannya seperti di bawah:

Lukisan tipikal kanak-kanak Malaysia


Suasana lukisan tersebut gembira, harmoni dan ceria.
Lukisan kanak-kanak Palestin pula?









Blood.
Death.
Violence.
Every single day.
The Palestinian children do not deserve to live like this.






Wednesday, October 26, 2011

selamat tinggal sem6:))

Assalammualaikum semua...Alhamdullilah hari ni irah berkesempatan lagi untuk menulis di padiputeh's blog..:)


first of all, irah nak ucap terima kasih banyak-banyak kat cik dila kerana ingatkan irah untuk menulis entry pada hari ini..lupa pulak irah almaklumla sekarang ni irah tengah relaks-relaks kat rumah..hehehe..syukran ye cik dila:))


cik dila yang irah rindu ^_^


sedar tak sedar sem6 dah nak tinggalkan irah dan kawan-kawan seperjuangan..sekejap je masa berlalu..ini bermakna, irah and frens ada 2 sem lagi..yaAllah..serius tak sabar nak habis..:))




apa kata kita menggamit kenangan-kenangan manis di sem 6..jom layan...:))






sem6 bermula dengan praktikum 2 bulan...irah and my partner miss siti laksanakan praktikum di sk mentuan..agak best di sekolah ini:))




heroes teacher ^_^




practicum mates yang sangat sporting..thanks all:)


teacher sayang seme!




selepas praktikum, kami jalani kuliah seperti biasa..back to our lecture:))


cikgu-cikgi:)




kebetulan pulak masa praktikum tu serentak dengan Ramadhan..memang mencabar betul berpuasa sambil berpraktikum..Alhamdullilah kami berjaya lalui dengan jayanya..:))




selepas praktikum, tibalah saat yang dinantikan..apa ye? yeay..raya datang lagi..:))


bermula sambutan Syawal dalam kalangan kaum kerabatku...:)


miss u all :))


hinggalah sambutan di maktab..memang beraya sakan tahun ni:))


salam perantau :))




tak habis beraya kat maktab, kawan-kawan maths crewz beraya kat terengganu pulak..waa..meriahnya:))


teratak irah ^_^
teratak biey yang classic:)






selepas beraya, irah dan kawan-kawan berperang pulak dengan encik esaimen..Alhamdullilah..kami berjaya sempurnakan encik esaimen dengan jayanya untuk sem6 ini walaupun irah banyak kali menitiskan air mata untuk siapkan esemen pada sem6 ini..selepas esaimen, irah and frens meraikan saat-saat kegembiraan dengan.................:))




girls day out..tanpa miss siti syg:((


selain keluar hang out dengan housemates, irah dan rakan-rakan sekelas juga pergi bercuti di cameron highlands..serius..percutian yang sangattttt best..:))


sweet ^_^


memang enjoy betul selepas habis praktikum dan esaimen..


betul-betul release tension:))


makang mana hari ning mek? :p






sekarang ni irah and frens tengah study week..14hb ni bermula final exam..doakan kejayaan kami ye..semoga irah dan rakan-rakan dapat menjawab soalan exam dengan tenang..aminnn...





"Wahai Tuhanku, kurniakanlah kami fahaman nabi-nabi dan hafalan para rasul 
serta mendapat ilham dari para malaikat yang hampir denganMu, juga kurniakanlah kami kesihatan Wahai Tuhan Yang Amat Pengasih"


1 more..hehe..(jangan marah ye cik dila..irah tau dila tak suka bola:P)

sebelum habis sem6 ini juga, irah harap sangat pasukan kesayangan irah dapat menang Piala Malaysia tahun ini..10 tahun tunggu piala malaysia sampai di bumi Terengganu..semoga dapat tewaskan negeri sembilan ye wiraku..teganung nelang:))


teganung katang:p gomo ganu gomo:))


walau apa yang berlaku, sem6 sentiasa menggamit memori..yang indah jadikan kenangan, yang buruk jadikan pengajaran..semoga kita berjumpa lagi ye sahabat..Allah bless us..wassalam:))

seminar penyelidikan matematik..majlis ilmu yang sangat berharga:)

note: kami guru pelatih sem6 bersedia untuk menempuh sem7 dan sem8..semoga dipermudahkan YaAllah..aminnn..:)))

Imperfection



Assalamualaikum wbth

Hi peeps!!!
How's your holidays???
Awesome eyy...

It was when i surfed the internet, doing some blogwalking when i found this quotation:

"I am not perfect...but being with you, it fills up my imperfections...thank you :) "

Yep...every of us in this world is not perfect. Maybe physically, mentally or even emotionally that we are imperfect.
And that's why we have to be in pair and have to be in group...so that every single of us can fulfill the imperfection we have.

So please...be with me!!!
Let's fulfill the imperfection together...:))
Thank you people <3
esp to my family and friends...







"I am not perfect...but being with you, it fills up my imperfections...thank you :) "





p/s :: rindu kawan2...uhuhu

Sunday, October 23, 2011

Jom Makan Buah Tempatan

Assalamualaikum wbth

ehehe...updet lagikk
Petang tadi kami pegi ke kampung halaman my sis in law...
xjauh sangat pun...dalam 10 minit naek kete dari umah kami...
Ingatnya nak menghantar my bro n his famiy je...
tapi tadi memang langkah kanan lah...

Kebetulannya masa kami sampai sana, ayahnya k.ida (my sis in law) tengah menurunkan buah rambutan dari pokok...adehhh,ayat ntah pape
banyak pulak tu buah rambutannya...

can u spot something up there???ehehe

kerja 'menurunkan' buah rambutan 

humairah, bro e, k.ida (tudung pepel), awa (duduk)

kutip jangan tak kutip

Selain buah rambutan, kami juga sempat menjamah buah durian...
ya...D.U.R.I.A.N....muehehe
amat la nikmat dapat makan raja buah ni...



nyumm3...


mine...ehehe

.
.
.
.
.
.
.
.
tima kasih daun keladi ye pak cik n mak cik
dapat lagi wat balik rambutan n duyan :)

Lagi Power Lagi Best





hai semua, nama saya Aliff. Saya sekarang berada di kampung. Saya anak saudara anti saya. Saya suka main bola. Cita-cita saya ialah juruterbang.Cita-cita adik saya ialah doktor. 


Assalamualaikum wbth...

ehehe...yang kat atas tu my nephew yang taip.
Cuti Deepavali ni dia n family ada balik sini...
seminggu tuu cuti, excited la Hjh. Nenek n Hj. Tok Ayah dapat main ngan cucu-cucu...
Aunty pon sonok jugak...heeee~~~

Hari ni kitorang test kete baru aunty awa...

Perodua MYVI


Kete dah 2 minggu dapat tapi hari ni baru dapat guna GPS...Hj. Tok Ayah yang setelkan setelah terdapat sikit masalah teknikal ngan kedai Perodua tuu...


Baca manual dulu (dat is Aliff's abah)



tengah menyetting Puan GPS


humairah pun ada (inai kat jari tu sume kje hjh. nenek, ehehe)


"betol dop ni humairah?" tanya encik abah

jom jalan-jalan....weeee~~~

Lepas ni boleh la cuti-cuti Malaysia ngan cik MYVI baru ni...
nak pegi mana ye hujung tahun ni...mmm
ada cadangan tak???
ehehe

.
.
.
.
.
.
.

vroOm vrOom!!!!

Wednesday, October 19, 2011

GFF

Assalammualaikum semua


1st of all, thanks a lot to tuan tanah miss Dila kerana bagi irah peluang lagi untuk menulis entry pada hari ini...today is wednesday right? hehee..thanks my dear dila:))






thanks dila:))






emm..untuk entry pada minggu ini, irah decide nak cerita pasal GFF (girlfriendsforever) irah start dari sekolah rendah sampai lah sekarang...layan aje ye:)






bermula dari sekolah rendah (SK Durian Burong KT)...inilah antara GFF irah yang agak rapat..




from left: che, na, irah




hehe..inilah GFF irah masa sekolah rendah dulu..yang berbaju purple itu adalah che zulikha...che sudah menamatkan degree nya di UMT dalam kos teknologi makanan..dia baru je lepas convo baru-baru ni..waa..besnye..congratulations che:) really proud of u dear..


and yang kat tengah tu adalah sabarina ..irah pnggil dia na..miss na ni sudah menjadi tunangan orang..sekarang ni dia dah keje kat Astro..na sekarang hanya menunggu detik-detik menjadi isteri orang..wuwu..nak kawen jemput ye na..irah nak jadi pengapit..hehe:))






masuk ke sekolah menengah, (SMK Sultan Ismail Kemaman) GFF irah adalah cik Madina Jamaludin..




susah betul nak cari pic madina sorang-sorang




untuk pengetahuan, cik madina adalah  yang berkaca mata and yang tengah duduk tu..:) cik madina ni seorang yang agak pemalu..masa sek men dulu, dia antara top 3 kat sekolah..dia sangat terror maths dan sains..add maths selalu je dapat 100..huhu..sekarang ni madina dah habis master..huhu..munie (madina satu-satunye kawan yang panggil irah dengan nama ni) sangat bangga dengan na..dah lama kita tak jumpa..munie really miss u na! 






bila habis f3, irah dah pindah ke mrsmkt..masa ni jumpa GFF yang sangat baik hati..zakiyah ahmad..irah panggil dia yah :)




kami suka warna pink:)




yah adalah GFF yang irah sangat sayang..dia sangat baik dan bijak:)) sekarang ni yah tengah sambung master kat UMT dalam kos kegemarannya iaitu Sains Fizik..yah, irah sentiasa doakan kejayaan yah dunia Akhirat:)






bila habis mrsm, irah sambung study kat kolej matrikulasi pahang aka kmph..di sini banyak memori tercipta walaupun hanya setahun di sini..inilah GFF irah di kmph:)


dari kiri: irah, huda, As, inah
kat kmph dulu, kami sentiasa berempat..really miss u all gurls:) sekarang huda dah keje kat kem plkn, As pulak jadi cg ganti biologi di mrsm, inah pulak baru habis jadi cg ganti..harap-harap lepas ni kita boleh jumpa lagi ye gurls..banyak cerita nak kongsi ni:)




selepas kmph, irah berpindah pula di ipg kampus kB..sedar tak sedar dah 4 tahun irah kat sini..hehe..kat sini, irah jumpa GFF  yang sangat-sangat best...:)




from left: siti, suha, tie, irah,dila,tikah
untuk siti:
thanks sangat-sangat kerana sentiasa memahami perasaan irah..siti sangat caring:)


untuk suha:
thanks banyak-banyak kerana selalu tolong irah time irah susah..suha sangat sporting kerana selalu belanja kami...hehe:)


untuk tie:
thanks coz selalu bagi irah motivasi..selalu buat irah tersenyum.tie sangat happening:)


untuk dila:
thanks kerana sangat tenang melayan kerenah irah yang macam-macam ragam..dila sangat cool:)


untuk tikah:
thanks kerana sentiasa bersama irah waktu irah susah dan senang..tikah sangat comel:)




thanks semua kerana sudi jadi GFF irah..maafkan irah kalau irah ada buat awak semua terasa hati ye..friendship forever darlings:)




thinking of BFF :p




irah doakan GFF irah berjaya dunia Akhirat..jangan lupakan irah ye kawan-kawan..kita kawan sampai Syurga :)






notes: i luv you all friends:)

© 2009 'Two-column photo blog' by HUGE photo blog

Back to TOP